Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Läpällä heitin, mutta hysteerikko pillastui

Tiina Raevaara
Blogit Tarinoita tieteestä 14.7.2016 20:57
On kesä, ja perussuomalaiset ovat taas valloillaan sosiaalisessa mediassa. Viime kesänä ihmeteltiin Olli Immosen taistelukutsua, ja nyt on hämmästelty perussuomalaisten kansanedustajien, Leena Meren ja Mika Raatikaisen puheenvuoroja. Meri ehdotti, että suomalainen (ja Suomessa myös syntynyt) rap-art...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Tiina Raevaara

Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Keskustelu

Jos sinä.Soinista saat Timosen kirjoituksella rasistin niin onnea vaan. On totta, että persuihin on päässyt nopean kannatuksen nousun vuoksi kaikenlaista jengiä vanavedessä ylös, mutta minä vilpittömästi uskon, että Soini ei ole rasisti vaan syvästi uskovainen mies, jonka ensimmäinen huoli on Suomen talous ja pärjääminen maailmassa. Vähän kuin Sipiläkin, en usko ettå hänkään on PM siitä syystä että saisi lisää fyrkkaa tai paikan EU organisaatiossa, he ovat siellä hallituksessa Suomen vuoksi. Olen aika varma että Orpokin on samaa kategoriaa. Kaksi edellistä KOK pj:tä olivat hallituksessa vain oman pyrkyryyden vuoksi. Se oli tuhoisaa aikaa Suomelle, ja niitä virheitä korjataan pitkään. Erosin Kataisen aikana KOK puolueesta, katotaan mitä Orpo saa aikaan jos voisi liittyä takaisin.

Ei Soini varmaankaan rasisti ole, mutta kiistattomasti hän rasisteja puolueessaan hyysää. Ja kaikkihan me tiedämme, miksi.

Toivon, ja uskon, että tämä on viimeinen kerta, kun puolue, jossa on merkittävässä määrin rasistisita porukkaa, päästetään hallitukseen.

Sinne eduskuntaan saattaa jonain päivänä olla pyrkimässä semmoinen sakki, että perussuomalaiset tuntuvat rippikoululeiriläisiltä heidän rinnallaan. Nyt on nähtävissä syvää tyytymättömyyttä ”suvakkipersuja” kohtaan. Tosin uutta puoluetta ei saada kokoon tai ainakaan toimintakykyiseksi hetkessä. Nämä tyytymättömät eivät taida ymmärtää, että heillä ei tule olemaan minkäänlaista jakoa, ellei puolet kansaa äänestä heitä. Ja tuskin näin käy.

Rasismisyytökset ovat vakavia. Kalevi voisi kertoa ihan nimeltä mainiten, keitä nämä rasistit ovat. Asiaa voisi selvitellä raastuvassa ja jos aihetta on, ulos puolueesta ja eduskunnasta.