Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Koulukirjaa on vaikea korvata

Tiina Raevaara
Blogit Tarinoita tieteestä 20.4.2017 13:30
Viime aikoina olen ajatellut koulukirjoja. Oma peruskoulu-urani sijoittui vuosien 1986-1995 välille, ja vaikka siis kuuluin ”laman lapsiin”, meillä oli joitain taito- ja taideaineita lukuun ottamatta jokaisessa oppiaineessa käytössä koulukirjat. Välillä ne olivat edellisten käyttäjien näpeissä...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Tiina Raevaara

Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Keskustelu

Vanhalle fartille lohduttavaa, kun joku taitavasti analysoi ja kiistämättä osoittaa, että hurmoksellinen digisyöpä on tarkoitettu kulutushysteerikoille eikä se saisi levitä oleellisiin asioihin.

Ilmainen vinkki Otavamedialle: halpa mutta asiansa ajava sekä tarvittaessa nopeasti päivitettävä ym. tapa saattaa uudet sukupolvet tiedon äärelle olisi julkaista oppikirjat (tai kursseja koskevat osat erikseen/liitteinä) tabloidlehtinä. Tai ak-formaatissa?

Paperimaailma meni jo. En kaipaa yhden ainutta paperista irtolehtistä lapsiltani koulusta mutta en kaipaa niitä kirjojakaan. Ne on menneen maailman juttuja. Työssäni luovuin paperista jo vuonna 2000. Joskus edelleen jaellaan palavereissa osallistujille papereita. Se vain kertoo siitä että esittäjä ei osaa asiaansa. En ota koskaan paperia vastaan.

Niin ja ilmainen vinkki Otavamedialle. Julkaiskaa vain mainoksia teidän digilehdestä ja lopettakaa fyysisten lehtien painaminen:)

Paperimaailma ei onneksi ole mennyt vielä minnekää. Kannattaa edelleen tarttua kirjaan, se on hyvä ase!
Kelpo kirjoitus tärkeästä aiheesta!
Hannu Pietiäinen

Hannu, paperimaailma meni jo. Suomessa ollaan toki jälkijunasa ekirjoissa kuten monessa muussakin asiassa ja jarrutetaan kehitystä neliraajajarrutuksella, mutta maailma menee eteenpäin meistä huolimatta.

Missä kohtaa Suomesta tuli kaikea jarruttava jäkättäjämaa? Saas nähdä kun muualla automaattiautot ottaa liikenteen haltuun niin täällä keskustellaan siitä että Lapissa sataa lunta ja ei ne sitten ainakaan toimi.