Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Influenssarokotetta ei niin vain oteta

Tiina Raevaara
Blogit Tarinoita tieteestä 16.2.2014 09:12
Lääkäri haukkui suomalaiset Ilta-Sanomissa, koska otamme liian laiskasti influenssarokotuksia. Lääketieteen lisensiaatti Bernhard Edgren syyttää meitä välinpitämättömiksi: “Miksi h**vetissä ihmiset eivät rokota itseään”, hän tulittaa. On tietysti turha hysterisoitua sikainfluenssakuolemista, jos ei ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Tiina Raevaara

Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Keskustelu

Hyvä kirjoitus.
Kiitos siitä.
Minä soitin torstaina aamulla Turun terveyskeskukseen ja kysyin rokotteista. Ensimmäinen sopiva aika kahden viikon päästä siis silloin kuin huippu on päällä eikä enään hyötyä rokotuksesta.
Näin myös riskiryhmäläiselle vaikka THL oli juuri hankimaan rokotteen pikaisesti. Riskiryhmäläisellähän ei tyyppillisesti ole työterveyttä, koska tuskin vakavasti sairaita on kovin montaa töissä.
Miksi ei laiteta töitä tärkeysjärjestykseen niin kuin pitäisi. Kiireiset asiat pitää hoitaa heti. Jos muu ei auta niin voi hoitaa ylityönä tai palkata väkeä.
Kun katsoin vertailuksi tehohoitopäivän hintaa saa sillä hoitajan kuukaudeksi pistämään. Nyt on jo ollut monta rokottamatonta pelkästään HUS:ssa teholla ja ollaan alussa.
Eikö jo maalaisjärki pelkässä taloudellisessa puolessa sanoisi että tämä asia kannattaa hoita heti eikä ensi kuussa.
Vai mitä sanoo kaikkien yli 300 kunnan laskelmat?
Onko niitä?

Taas kerran osoitus siitä, miten toivottoman jäykkä julkinen terveydenhuolto on.

Mutta se kyllä ihmetyttää ja todella suuresti, että terveydenhuollon omista työntekijöistä vain puolet on vaivautunut ottamaan rokotuksen. Heillehän se on ilmainen ja järjestyy kätevästi joka syksy.

Näitä luetaan juuri nyt