Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Esinahka ei unohdu

Tiina Raevaara
Blogit Tarinoita tieteestä 11.10.2012 16:22

Mediapersoona Ruben Stiller huomioi minut tuoreessa Image-lehden kolumnissaan.

Poikien ei-lääketieteellisiä ympärileikkauksia paheksuvat kirjoitukseni ovat ärsyttäneet ympärileikatuksi tunnustautuvaa Stilleriä: ”Ennen tällaista logiikkaa harrastivat lähetyssaarnaajat ja rasistit. Nyt suvaitsevaiston jäsenet ovat omaksuneet rasistien temput ja yrittävät sivistää villit juutalaiset ja muslimit. Muslimeihin kohdistuva rasismi ja antisemitismi ovat vain pitkästyttävä sivujuonne, kun silpojat yritetään saada kuriin seksuaalisen tasavertaisuuden ja suvaitsevaisuuden nimissä. Taustalla kuuluu karvaisten käsien taputus. Jussi Halla-aho kiittää.” (”Tällainen logiikka” viittaa tässä kirjoituksessa esittämiini argumentteihin.)

Näin helposti tulen liitetyksi niin lähetystyöhön, rasismiin, suvaitsevaistoon, antisemitismiin kuin Jussi Halla-ahon kannattajakuntaankin.

Ruben Stillerin kolumnin voi lukea täältä: 
http://www.image.fi/kolumnit/esinahkaa-ei-j-tet

Omia ei-lääketieteellistä ympärileikkausta koskevia blogikirjoituksiani voi lukea näistä linkeistä:

https://suomenkuvalehti.fi/blogit/tarinoita-tieteesta/alkaa-silpoko-poikianne

https://suomenkuvalehti.fi/blogit/tarinoita-tieteesta/tyossani-noudatan-laakarin-etiikkaa

https://suomenkuvalehti.fi/blogit/tarinoita-tieteesta/miehet-ja-naiset-pahoja-kaikki-tyynni

Tiina Raevaara

Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Keskustelu

Jaaha, Stilleriltä nyt välillä tulee näitä. Asiassahan ei pitäisi Euroopassa olla mitään epäselvää. Lapsen oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen on suurempi kuin vanhempien oikeus uskonnon harjoittamiseen.

Vähän huvittava on myös Stillerin vetoomus ”kyllähän Amiriikassakin!”. Milloinkas Stiller on aikaisemmin Amiriikasta mallia ottanut? Siellähän myös joissain osavaltioissa teloitetaan vankeja. Olisiko tämäkin kansallispiirre siirrettävä Suomeen?

Nämä nyt on niitä aiheita joissa ei oikeasti lueta mitä toinen sanoo. Tsekataan pari avainsanaa kirjoituksesta joidenka perusteella voidaan ryhmitellä mielipiteen kirjoittaja. Kun ryhmittely on suoritettu tehdään vastahyökkäys stereotypiaa vastaan eikä alkuperäisen kirjoittajan argumentteja vastaan.

Tyyppillistä mm. tasa-arvokeskustelussa (sovinisti, feministi), maahanmuuttokeskustelussa (mokkuuttaja, halla-aholainen, natsi yms.), politiikassa (kokkari, stallari, demari, kepulainen).

Sinun kirjoituksessasi oli tarpeeksi avainsanoja, jotta sait antisemitistin ja uskonnonvihaajan leiman. Sen jälkeen Ruben hyökkäsi näitten ryhmien stereotypioitaan vastaan eikä sinun argumenttejasi vastaan. Nyt sitten olet siinä ja ihmettelet, kun et tunnista itseäsi ja mielipiteitäsi Rubenin vastineesta.

Kaikkein nolointahan koko jutussa on, että Ruben ei ole juutalainen, vaan pelkkä wannabe-sellainen. Juutalaisuushan periytyy äidin kautta, ja Rubenin äiti taas oli tavallinen perunanenäinen suomalainen, ei tietoakaan juutalaisuudesta.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Ruben Stillerin kolumnissa oli tämä:

”Tähän kolumniin ei voi tietystikään luottaa, koska minut on ympärileikattu. Kiitän edesmennyttä tohtori Apteria siitä, että hän teki minusta kahdeksan päivän ikäisenä epäluotettavan ja esinahattoman juutalaisen.”

Suomi on pieni maa – titteli ja nimi tohtori Apter sopii myös siihen henkilöön, jonka tekemä ympärileikkaus ilman lapsen äidin suostumusta ja vastoin äidin tahtoa on ollut käräjäoikeuskäsittelyssä, on nyt hovioikeuskäsittelyssä, ja jonka toimia käsiteltiin esim. Yleisradion esittämässä MOT-ohjelmassa.

http://jyrkikuoppala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107734-keskustelua-lasten-koskemattomuus-surmat-ssri-l%C3%A4%C3%A4kitys-ymp%C3%A4rileikkaus

Stillerin kummalisin perustelu silpomiselle on sen yleisyys maailmalla, ikään kuin se oikeuttaisi.

Suuressa osassa maailmaa on hirmuhallinto ja kuolemantuomiot. Tuskin niitäkään sillä perusteella pitäisi Suomeen hyväksyä.

Muutoinkin tuntuu vähän absurdilta, kuinka joku lihallinen asia liittyy hengelliseen uskontoon. Sikakiellot ovat ymmärrettäviä olleet aikoinaan, varmaan siihen on joku kuollut trikiinin saatuaan ja sitten se on kielletty. Mutta eipä varmaan kenenkään jumala siansyöntikieltoa tai silpomisvaadetta ole asettanut.

Stiller fiksuna miehenä välillä sortuu tarkastelemaan maailmaa vain suppeasta perspektiivistä, vaikka yleensä esiintyy liberaalina maailmankansalaisena. Maailmassa on paljon perinteitä, hyviä ja huonoja. Lasten sukupuolielimiin keskittyvä silpominen on sitä huonoa perinnettä, josta olisi syytä päästä eroon. Jokainen mies tai nainen voi puolestani leikkauttaa itseään yli 18-vuotiaana, mutta vasta sitten ja vapaaehtoisesti.

Henri K.: ”Lapsen oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen on suurempi kuin vanhempien oikeus uskonnon harjoittamiseen. ”
Juuri näin! Perinteet eivät ole peruste hyödyttömien lääketieteellisten operaatioiden harjoittamiselle. Mistään uskontovastaisuudesta ei ole asiassa kyse, vaikka Stiller siihen vihjaakin. Kyse on oikeudesta koskemattomuuteen ja omaan valintaan.

Stiller on mielenkiintoinen kaveri. Lähes joka asiassa fiksu, analyyttinen, kriittinen ja avomielinen, mutta juutalaiskysymyksissä hän muuttuu hetkessä suvaitsemattomaksi fanaatikoksi. Eikä ainoastaan esinahka-asiassa, vaan myös Israelin ja Palestiinan ristiriitatilanteessa. Joillekin nationalistis-uskonnolliset asiat ovat vain kestämättömiä.

Missä viipyy PR? Mies Kouvolasta, puolustelemassa ympäristöleikattujen ylivoimaisuutta kaikilla elämän alueilla?

Sitähän puolustellaan mm että seksi on parempaa ja ’puhtaampaa’ kun turhia lurttanoita ei ole.
Jospa muutettaisiin että 18 vuotias nuori mies saa sitten ihan itse tehdä päätöksen, mennäkö silvottavaksi vaiko ei. Jollei Allahille tai Jahvelle kelpaa sellaisenaan kunnes saa käyttää sitä omaa vapaata tahtoaan, niin pienestä on kiinni!

Paljonko seksiä ja kullervon käyttöä on miespuolisella ikävälillä 8 päivää 18 vuotta?

Esittelynahkan kanssa on vähän niinkuin rikas vs köyhä.
Rikas voi aina luopua rikkaudestaan jos haluaa. Köyhä ei saa rikkauttaan takaisin millään ilveellä jos se on häneltä veriseremoniassa viety jo vauvaiällä.

Ja aika harvat rikkaat luopuvat omaisuudestaan vapaaehtoisesti…

Se, ettei lakia lapsen pahoinpitelystä toteuteta poikalasten kohdalla johtuu hyvin suurelta osin feministeistä. Kunnon femmarin mielestähän sen koko pullataikinan pätkän voisi silpaista kokonaan irti ja syöttää koiralle.

Oso Blanco kirjoitti:

”Missä viipyy PR? Mies Kouvolasta, puolustelemassa ympäristöleikattujen ylivoimaisuutta kaikilla elämän alueilla?”

Minulta kun puuttuu sinulle ominainen fiksaatio esinahkaan, niin keskustelen ja mietin joskus myös muita asioita. ;)

Ei ole mitään erityistä fanatismia siinä, että puolustaa oman uskontokuntansa oikeutta toimittaa pyhiä toimituksia jäsenilleen. Uskonnonvapaus tarkoittaa sitä, että myös juutalaisilla ja islamilaisilla on oikeus harjoittaa uskontoaan. Eiväthän he ulkopuolisia ole pakottamassa yhtään mihinkään.

Kirjailijat Philip Roth ja J.D. Salinger ovat kirjoissaan kuvanneet mainiosti amerikkalaisen juutalaisyhteisön miesosion loputonta oman kullinsa tarkastelua. Sen erilaisia olomuotoja, toimintaa ja yhteyttä – usein huonosti toimivaan – ajattelu -ja päättelykykyyn.

Myös Suomessa näyttää esiintyvän samanlaista problematiikkaa.

Pekka Raukko kirjoitti:

”Minulta kun puuttuu sinulle ominainen fiksaatio esinahkaan, niin keskustelen ja mietin joskus myös muita asioita. ;)”.

Onneksi aikabudjetti kuitenkin antaa myöten sen verran , että voit seurata tätä keskustelua ja vielä kommentoidakin.

Ysahama sanoi: ”…Uskonnonvapaus tarkoittaa sitä, että myös juutalaisilla ja islamilaisilla on oikeus harjoittaa uskontoaan.”

Ei kukaan ole kieltämässä toisten oikeutta uskontonsa harjoittamiseen. Lasten koskemattomuus vaan on suurempi ja tärkeämpi oikeus kuin vanhempien traditiot. Ympärileikkaus tulee säilyttää oikeutena, mutta vain aikuisille, jotka vapaaehtoisesti sitä haluavat. Lasten genitaalit jätettäköön rauhaan. Ei se esinahka ole luonnon- tai jumalanvastainen, jos luonto tai jumala on sen luonut.

ihmine kirjoitti:
”Onneksi aikabudjetti kuitenkin antaa myöten sen verran , että voit seurata tätä keskustelua ja vielä kommentoidakin.”

En ole tällä kertaa tätä pippelin ympärillä puuhastelua seurannut, mutta tuossa oikealla juoksevassa uusien kommenttin sarakkeessa pisti silmään minulle tarkoitettu viesti.
Ja aina pitää olla sen verran aikaa, että ”metsän valkoisen kuulaan” kerjätessä kommentoi. :)

1Suomalainen osui naulan kantaan.
Ruben mekastaa juutalaisena, vaikka ei edes ole sitä.
Toinen esimerkki on Venäjältä räyhä-tekojuutalainen Vladimir Žirinovski.

Metka homma että törkeää avuttomien lasten pahoinpitelyä sallitaan joillekin uskomustensa orjille. Lapsi on uhri ja rikollinen perustelee tekonsa uskonnolla eli mukamastes lepyttää jumalaa. Raamatusta löytyy aivan pimeitä tekoja muitakin ja sääntöjä, mutta niitä kas kummaa ei noudateta. Kantsii lukea kirja Erik Wahlström Jumala. Siinä on hyvät jutut jumalan eteen kasatuista esinahkavuorista. Ja tekijä on muuten sukulainen entiselle pelastusarmeijan isolle kiholle, joten kaikupohjaa on kirjoittajalla. Ja miten muuten voidaan sallia julkisuudessa rikollisten tekojen puolustaminen ja ylistäminen, sillä alettaisiinhan toimiin, jos alettaisiin puolustella neekerien hakkaajia kuklukslaanin säännöillä.

Miksi kutsutaan sitä löysää nahkaa terskan ympärillä?

-Vaimoksi….

Näitä luetaan juuri nyt