Ei syntynyt ihmistä - syntyi rapu

Profiilikuva
Tiina Raevaara on filosofian tohtori ja kirjailija.

Ilmaisin jokin aika sitten paheksuntani siitä, että erityisesti naisille suunnatuissa aikakauslehdissä on lähes aina mukana horoskooppeja ja että naisten oletetaan nimenomaan haluavan niitä lehtiinsä.

Lehtien toimitukset puolustautuivat kiivaasti ja pitivät horoskooppeja harmittomana viihteenä. Sellaisia ne kai yleensä ovatkin, mutta naistenlehtien uskottavuutta horoskoopit syövät kovasti.

Tänään julkisen rahoituksen ylläpitämä Yleisradiokin osallistui horoskooppihörhötykseen. ”Britannian prinssi on rapu”, meille kerrotaan Ylen nettisivujen ulkomaat-osiossa. ”Astrologi Patrick Arundellin mukaan vauvan horoskooppi antaa hänelle ‘kuninkaallista voimaa’ ja ‘hyvin erityisen auran’. – Hän tulee ymmärtämään hyvin selvästi perheen, velvollisuuden ja valtion tärkeyden, Arundell arvioi.”

Uutinen on käsittääkseni käännös uutistoimisto AFP:n tekstistä, joten ihan omalla ideallaan Yle ei sentään ole liikkeellä.

Joku vitsiniekka ehti jo ehdottaa Facebookissa, että Yle voisi julkaista illan uutislähetyksessä horoskoopit yhdessä säätiedotuksen kanssa. Nykyisellä menolla en pitäisi sitä kovin yllättävänä.