Ehdotukseni Kingston Wall -visaksi peruskouluihin

Profiilikuva
Tiina Raevaara on filosofian tohtori ja kirjailija.

Lehdissä uutisoitiin Virsivisasta, Suomen evankelisluterilaisten seurakuntien lapsityön keskuksen järjestämästä koululaisten virsientunnistuskilpailusta. En tiedä, kuinka kauan sitä on järjestetty kouluissa. Itse muistan yläasteajoilta Raamattu-visan, sillä siinä olin jopa koulumme joukkueessa.

Virsivisaa puffaa yllättävä taho: Opetushallitus haluaisi kilpailun näkyvän alakoulun kaikissa oppiaineissa ja on siksi neuvonut kouluja, kuinka virret voidaan ujuttaa mukaan kaikkiin oppiaineisiin. Virsistä voidaan piirtää sarjakuvia, niiden tahtiin voidaan liikkua ja niiden sisältöä näytellä pantomiimina.

On niin paljon asioita, joihin koululaisten pitäisi tutustua. Onkohan Opetushallitus tullut ajatelleeksi niistä puoliakaan?

Mistä kaikesta koulussa voisi visailla?

Toisille tärkeitä ovat virret, mutta itse olen pitkään arvostanut muun muassa Kingston Wallin musiikkia. Vaikka moni ei edes tunnista bändin nimeä, on Kingston Wall ainutlaatuisuudessaan korvaamaton osa suomalaisen rockin historiaa. Se, joka ei tunne Kingston Wallin tuotantoa, ei voi kunnolla ymmärtää suomalaista musiikkimaisemaa.