Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Bäckman listasi haastateltavansa

Tiina Raevaara
Blogit Tarinoita tieteestä 9.11.2012 11:48

Eilisessä postauksessani viittasin MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmaan, jossa pohdittiin Johan Bäckmanin väitöskirjan alkuperäisen haastattelumateriaalin olemassaoloa ja laatua. Kukaan Bäckmanin väitöstyön ohjaamiseen tai tarkastamiseen osallistuneista ei ilmeisesti ole aineistoa nähnyt.

Nyt Johan Bäckman on listannut blogiinsa suomalaiset, joita hän sanoo haastatelleensa tutkimustaan varten.

Lista löytyy täältä: http://kohudosentti.blogspot.fi/2012/11/backman-paljastaa-supo-lahteensa.html. Joukossa on muun muassa keskusrikospoliisin, suojelupoliisin ja tullihallituksen työntekijöitä. 

Jos lista pitää paikkansa, jonkun nimellään mukana olevan olisi varsin helppo astua julkisuuteen ja puolustaa Bäckmania. Joukosta löytyvät esimerkiksi Seppo Tiitinen ja jo edesmennyt Seppo Nevala.


Lisäys klo 14.54.

Listassa mukana olevia ihmisiä tuntuu vaivaavan muistinmenetys:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012110916310321_uu.shtml

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288515163309.html?pos=ok-nln

Tiina Raevaara

Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Keskustelu

Bäckmanin listassa olevilla henkilöillä ei todennäköisesti ole muistikuvaa haastatteluista sen vuoksi, että Bäckman ei ole heitä haastatellutkaan.
Mahdollisesti saamme valelääkäreiden jälkeen satuilijatohtorin.

I-S soitti kahdelle listalaiselle. Kumpikaan ei muistanut haastattelua. Toinen näistä ja viimeksi haastateltu ex-veroexpertti Hirvonen, joka on tunnettu pilkuntarkaksi: ”En todellakaan muista” ja toinen, joka on poliisi: ”Luulisi että muistaisin, jos haastattelun olisin antanut”.

Näyttää siltä että väittelijä, vastaväittäjä, esitarkastajat sekä ohjaaja ovat tiedeyhteisölle selityksen velkaa. Pelkillä nimillähän ei vielä väitöskirjaa tehdä. Pitäisi selvittää on edes ketään haastateltu. Ja onko haastettelujen sisältö ja niistä tehdyt johtopäätökset väittelijän omia sepustuksia.

Ei kai tässä voi päätyä kuin seuraaviin johtopäätöksiin:

1) Suomen johtavat turvallisuusviranomaiset kärsivät vakavasta kollektiivisesta muistinmenetyksestä
2) Media jahtaa johtavaa ihmisoikeusaktivistia

Ei huippuyliopistosta VOI tulla silkkoa väitöstä ulos!

Kun patologisen valehtelijan kanssa keskustelee…väittelyhän siitä voi syntyä.

Juupas eipäs.

Yliopiston kannattaisi nyt vaatia revanssia ja pyytää ”tohtorinhattu” toistaiseksi narikkaan.

Uskoisitteko, että Italiassa mafia voisi ostaa väitöskirjan, jossa sen merkittävyyttä vähätellään? Tai maksaa ruhtinaallisesti jopa sen tarkastajille ja opponentille? Onneksi täällä Suomessa ei voi tapahtua tuollaista. :)

Uskoisitteko, että Italiassa mafia voisi ostaa väitöskirjan, jossa sen merkittävyyttä vähätellään? Tai maksaa ruhtinaallisesti jopa sen tarkastajille ja opponentille? Onneksi täällä Suomessa ei voi tapahtua tuollaista. :)

Ja mitä onkaan haastattelu ? Vai onko kahvipöydässä vapaamuoitoisesti jutusteltu vain ? Ja kenen eduksi Beku toimiikaan ? Turvallisuusviranomaiset ovat varoittaneet ottamasta julkisen vallan palvelukseen vierasmaalaisia, kun pääsevät siten sisälle virastojen tietosysteemeihin. Nythän sinne soluttautuu jo 5:sprikaatilaisia, kun sivareita otetaan palvelukseen ja mukautuvina heppuina ovat tykättyjä ja sitten pääsevät valtion leipään kiinni ja ovat kriisin sattuessa jo valmiina organisaatiossa odottamassa toimintakäskyä sabotaasiin. Kun laitoksiin otetaan siis isänmaan kannalta vaarallista ainesta, ei kumma, ettei mitään vastaväitteitä ole tullut Bekusta, vaikka hänen oikeussosiologinen tausta on ohut. Syy on se, ettei välitetä ja kenties aatetoverit ovat olleet pukkaamassa antifasistia eteenpäin. Varmaankin Beku antifasistina on Rukin käynyt ja valmis omalla uhrillaan torjumaan fasismin uhan. Kirjoittaminenkin on osa sitä ja hän on rauhan sekä naapuriystävyyden asialla. Varmaan Halonen olisi kutsunut hänet linnankemuihin.

Väikkärin esipuheessa näitä haastateltuja sanotaan olevan yli 150, Maikkarille Bäckman sanoo niitä olevan 113, blogissan hän luettelee 39.
Missä muut 74 tai 111 ovat ?

Silloinen Joensuun Yliopisto ei huolinut Bäckmannia koska hänen väitöskirjansa ja muu tieteelliset saavutukset olivat kovin vaatimattomia ja epäluotettavia.

Väikkäri on merkittävä teos, joten kai Bekulla on lista haastatelluista päivämäärineen kuin myös tuolloin laaaditut lomakkeet tallessa tarkastettavaksi. Ja mitäs suuttumista mielipiteiden vuoksi onkaan se, että häneltä ollaan viemässä etuuksia. Hänhän ei ole toimessaan laiskotellut, vaan on ollut julkisuudessa aktiivinen tavalla, mikä ei miellytä poroporvaristoa. Intomieltä ajojahdissa todistaa sekin, että desantin arvonimikin haluttaisiin riistää. Lastensuojeluasioissa hän liioitteli fraaseissaan, mutta on niissä paljon tottakin. Sossetädit ovat koskematon fasistityyppinen toimijajoukko lain yläpuolella Suomessa. Katdokaapa mitä hirveitä verotettavua voittolukuja näyttävätkään lastensuojelulaitokset. Lapsia joutuu sinne heppoisin perustein, vaikka ongelmissa pitäisi tukea antaa kotiin. Bekusta voisi tulla lastensuojelun uudistamista vaativien kasvot ja julkinen edusmies. Muut eivät uskalla, mutta ryöpytyksen kohteeksi joutuneen Bekun pitäisi asettua taistelun johtoon.