Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

380 kertaa Taivaan tähden

Blogit Taivaan tähden 30.6.2020 06:38
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Joutsenen tähdistön Deneb on yksi niistä harvoista tähdistä, jotka näkyvät eteläisen Suomen yötaivaalla jopa keskellä kesää. Kuva: Markus Hotakainen

Tämä oli nyt tässä. Keväällä 2015 kirjoitin ensimmäisen blogitekstini Suomen Kuvalehden verkkosivuille, nyt on vuorossa viimeinen, järjestyksessään 380. kirjoitus. Tekstiä on kertynyt tuhdin tiiliskiviromaanin verran, asiasisällön saa jokainen lukija arvioida itse.

Monessa tekstissäni olen sättinyt mediaa leväperäisestä tiedeuutisoinnista. En missään vaiheessa kuvitellut, että kritiikkini muuttaisi mitään – eikä se ole muuttanutkaan. Edelleen etenkin tähtitieteeseen ja avaruustutkimuksen liittyvissä uutisissa faktat ovat vähän sinne päin tai eivät sinnepäinkään.