Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Ihmiskunta matkaa tähtiin – to-del-la hi-taas-ti

Blogit Taivaan tähden 7.11.2019 13:34
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Voyager 2 laukaistiin matkaan elokuussa 1977. Kuva: NASA/JPL

Aurinkokunnan laitamilta kantautuu uutisia. Voyager 2 -luotain, joka singahti tähtienväliseen avaruuteen viime vuonna, on lähettänyt tietoa olosuhteista Aurinkokunnan reunan tuolla puolen. Tai tarkemmin sanottuna siellä sinkoilevien varattujen hiukkasten muodostaman plasman ominaisuuksista.

Voyager 1 poistui Aurinkokunnasta jo vuonna 2012, mutta mittausten mukaan sen matka häilyvien rajaseutujen halki kesti hieman pidempään kuin sisarluotaimensa, joka pujahti niiden läpi alle vuorokaudessa.