Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

”En halua uskoa”

Blogit Taivaan tähden 4.11.2019 11:19
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

"Ilmasto ei voi muuttua, kun talvisin on pakkasta ja sataa lunta." Kuva: Markus Hotakainen

”I want to believe”. Näin luki ufojulisteessa, joka oli Salaiset kansiot -tv-sarjan agentti Fox Mulderin työhuoneen seinällä. Halu uskoa on joissain piireissä vahva, vaikka mitään konkreettisia tai etenkään kiistattomia todisteita ei uskon vahvistukseksi ole tarjolla.

Nyt ollaan – joissain piireissä – menty toiseen äärilaitaan. Huolimatta siitä, että konkreettisia, kiistattomia ja tieteelliseen tutkimuksen perustuvia todisteita on runsain mitoin, halu olla uskomatta on vankkumaton.