Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Mustat aukot on niin nähty

Blogit Taivaan tähden 7.9.2019 17:49
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Mustan aukon varjo. Okei, mitäs seuraavaksi? Kuva: EHT Collaboration

Tutkijaryhmälle, joka onnistui ottamaan ensimmäisen kuvan mustasta aukosta – tai jos tarkkoja ollaan, sen varjosta – myönnettiin Breakthrough Prize -palkinto. Maineen ja kunnian lisäksi palkinto tuo kivan bonuksen, noin 2,7 miljoonaa euroa. Ja kuten asiaa koskevissa uutisissa muistetaan kertoa, yhtä tutkijaa kohti se tekee 7 788 euroa.

Viime päivinä on hehkutettu – jälleen kerran – Suomen jalkapallomaajoukkueen mahdollisuuksia päästä EM-kisoihin. Siitä heruisi rahaa vielä enemmän: jokainen kisoihin tiensä selvittänyt joukkue saa 9,25 miljoonaa euroa. Jostain syystä en ole nähnyt missään kerrottavan, paljonko se tekee pelaajaa kohden.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu