Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Jupiterin kuut näkyvät maanantaina

Blogit Taivaan tähden 7.6.2019 10:53
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Jupiterin suurimmat kuut erottuivat hyvin viime vuoden toukokuussakin, vaikka planeetan etäisyys oli silloin parikymmentä miljoonaa kilometriä suurempi kuin ensi viikon alussa. Kuva: Markus Hotakainen

Netin virtuaaliavaruus on pullollaan hömppäsivustoja, joiden tarinoihin ei parane uskoa. Osa niistä voi vaikuttaa ihan asiallisilta ja uutisotsikotkin kiinnostavilta, mutta niihin pätee sama totuus kuin kauniisti koristeltuihin kakkuihin: silkkoa sisältä.

Yksi näistä huuhaasaiteista kannustaa suuntaamaan katseen Jupiteriin. Ja kun vastaavia sivustoja tulee usein mollattua epätarkkuuksista, nyt ollaan äärieksakteja.