Jupiterin kuut näkyvät maanantaina

Profiilikuva
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.
Jupiterin suurimmat kuut erottuivat hyvin viime vuoden toukokuussakin, vaikka planeetan etäisyys oli silloin parikymmentä miljoonaa kilometriä suurempi kuin ensi viikon alussa. Kuva: Markus Hotakainen

Netin virtuaaliavaruus on pullollaan hömppäsivustoja, joiden tarinoihin ei parane uskoa. Osa niistä voi vaikuttaa ihan asiallisilta ja uutisotsikotkin kiinnostavilta, mutta niihin pätee sama totuus kuin kauniisti koristeltuihin kakkuihin: silkkoa sisältä.

Yksi näistä huuhaasaiteista kannustaa suuntaamaan katseen Jupiteriin. Ja kun vastaavia sivustoja tulee usein mollattua epätarkkuuksista, nyt ollaan äärieksakteja.

Jupiter näkyy hyvin tarkalleen 10. kesäkuuta!

Itse asiassa niin hyvin, että sen suurimmat kuut näkyvät tavallisella kiikarilla.