Voiko nainen kirjoittaa scifiä?

Profiilikuva
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.
Robert A. vai Roberta? Kansi: Piotr Tomaszewski

Jos asiaa olisi kysytty 15-vuotiaalta itseltäni, vastaus olisi ollut kyllä, mutta ei kovin kiinnostavaa. Kukaan ei sitä silloin kysynyt, mutta jotain tuolloisesta ajatusmaailmastani voi päätellä yhdestä ostopäätöksestä.

Tai pikemminkin ostamattajättämispäätöksestä.

Helsingin Tennispalatsissa, jossa nykyisin on Helsingin taidemuseo ja leffateatterirypäs, oli silloin vielä tavaratalo, vanha kunnon ”Tennis-Anttila”. Hyvää ei tunnetusti saa halvalla, ja Anttilan suosio perustui nimenomaan halpoihin hintoihin.

Kaupan oli myös kirjoja ja kerran silmiini sattui alelaarista scifiä. Olin vastikään hurahtanut tähtiin ja samalla tieteiskirjallisuuteen. Tietämys oli vielä vähäistä ja kun Yli-ihmisen aika -nimisen kirjan tekijänä näytti olevan Roberta Heinlein, jätin sen ostamatta.