Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Mitä Beringinmeren yläpuolella oikein räjähti?

Blogit Taivaan tähden 19.3.2019 11:18
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Avaruudesta tulleen kivenkappaleen jättämä jälki näkyy Himawari-satelliitin kuvassa oranssina viiruna, joka heittää pitkän varjon pilvipeitteeseen. Kuva: Simon Proud, University of Oxford/Japan Meteorological Agency

Viime päivinä on uutisoitu, kuinka viime joulun alla Beringinmeren yläpuolella räjähti avaruudesta tullut kappale. Tai jos tarkkoja ollaan, uutisissa kerrotaan meteorista. Jos ollaan vielä tarkempia, kyse ei ollut meteorista.

18. joulukuuta Maan ilmakehään syöksyi 115 000 kilometrin tuntinopeudella useiden metrien läpimittainen kivenlohkare, joka räjähti 25 kilometrin korkeudessa. Pamauksella oli voimaa kymmenen Hiroshiman verran.