Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Toyota on kestävin auto – kohta myös Kuussa

Blogit Taivaan tähden 14.3.2019 08:46
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Tulevat kuuastronautit pääsevät ”Kuu-Corollan” rattiin. Kuva: JAXA/Toyota

Kuu on taas avaruusjärjestöjen kiikarissa. Paluusta kiertolaisemme pinnalle on kyllä puhuttu siitä lähtien, kun viimeiset Apollo-astronautit heittivät kuumoduulista roskapussit ulos ja lähtivät kohti kotia joulukuussa 1972, mutta konkretia on jäänyt vähiin.

Miehitetyt avaruuslennot ovat keskittyneet Maata kiertävälle radalle ja Kansainvälisen avaruusaseman arkirutiinien pyörittämiseen. Välillä Kuu on ollut esillä väliasemana matkalla Marsiin, mutta suurelliset suunnitelmat ovat aina kaatuneet kovaan hintaan.