Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Venus-luotain paljasti: epäonnen luku onkin 14

Blogit Taivaan tähden 27.2.2019 21:10
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Olisiko kannattanut varmistaa, että linssisuojus ei singahda ainakaan juuri tuohon kohtaan? Kuva: RAN

Luku 13 on saanut kantaa epäonnen airuen viittaa harteillaan niin pitkään, että uskomuksen alkuperää ei edes varmuudella tunneta. Mitään järjellistä syytä moiseen taikauskoon ei ole, mutta monet ovat silti vakuuttuneita käsityksen todenperäisyydestä.

Onhan siitä todisteitakin.

Esimerkiksi Apollo 13 laukaistiin kohti Kuuta Floridasta 11. huhtikuuta 1970 klo 13.13 paikallista aikaa. Kaksi päivää myöhemmin – huhtikuun 13. (!) päivänä – huoltomoduulin happisäiliö räjähti ja miehistö pääsi vaivoin palaamaan rammalla aluksella Maahan.