Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Marsiin, maksoi mitä maksoi, vol. 2

Blogit Taivaan tähden 18.2.2019 15:29
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Marsissa ei ole siirtokuntaa muutaman vuoden kuluttua. Kuva: Mars One

Punainen planeetta on ollut viime aikoina tapetilla monesta syystä, ehkä merkittävimpänä uutisena Opportunity-kulkijan ”kuolema”. Siitä ei ole kuulunut mitään sitten viimekesäisen suuren pölymyrskyn ja viimein NASAn oli pakko tunnustaa tosiasiat: sitkeä sissi oli vaiennut.

Vähemmän merkittävä uutinen on ollut Mars One -hankkeen taustalla olleen firman ajautuminen konkurssiin. Viime vaiheissa rahaa olisi ollut tilillä vain 25 000 dollaria, vaikka projektin budjetti laskettiin miljardeissa. Tosin pitkin matkaa on liikkunut huhuja, ettei firmalla olisi missään vaiheessa ollut juurikaan tuon enempää varoja.