Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Marsiin, maksoi mitä maksoi, vol. 1

Blogit Taivaan tähden 12.2.2019 09:38
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Marsiin neljässä vuodessa? Ei taida onnistua. Kuva: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Valkoisen talon suunnalta ei ole enää aikoihin kuulunut mitään yllättävää, niin jokapäiväisiksi ovat käyneet Oval Officen jalopuisen pöydän takaa kantautuvat absurdit avaukset. Virkakautensa alussa POTUS halusi Marsiin hinnalla millä hyvänsä.

Valkoisen talon entinen viestintäavustaja Cliff Sims kertoo tuoreessa kirjassaan Team of Vipers, kuinka NASAn silloiselle johtajalle, Robert Lightfootille, tarjottiin avointa shekkiä jenkkiastronauttien saamiseksi Marsiin ennen presidentin virkakauden päättymistä. Siis vajaassa neljässä vuodessa.