Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Valeuutinen Marsista: planeettakolmikko aamutaivaalla

Blogit Taivaan tähden 31.12.2018 10:28
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Maa, Venus ja Jupiter Marsin taivaalla – tai sitten ei. Kuva: Internetin ihmemaailma

Netissä, jopa populaaritieteellisillä sivustoilla, on viime aikoina pyörinyt upea otos. Marsin pintaa tutkiva mönkijä on napannut kuvan, jossa aamuruskoisella taivaalla loistelee kolme kirkasta valopistettä: Maa, Venus ja Jupiter.

Mars kiertää Aurinkoa Maan ja Jupiterin välissä, joten sieltä avautuu hieman toisenlainen näkymä Aurinkokuntaan. Maa näkyy vain aamu- tai iltataivaalla samaan tapaan kuin Merkurius ja Venus maapallolta käsin, ja Jupiter on parhaimmillaan paljon kirkkaampi kuin Maasta katsottuna.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu