Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Kiinalainen innovaatio: korvataan katuvalaistus tekokuulla

Blogit Taivaan tähden 18.10.2018 14:56
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Kiinalaiset kaavailevat korvaavansa sekä katuvalaistuksen että arvatenkin myös Kuun keinotekoisella kuulla. Kuva: Markus Hotakainen

Näin ainakin suunnitellaan Chengdun kaupungissa sikäläisen avaruusalan yrityksen – Chengdu Aerospace Science and Technology Microelectronics System Research Institute – nokkamiehen Wu Chunfengin johdolla.

Parin vuoden päästä Maata kiertävälle radalle pitäisi nouseman ”keinotekoinen kuu”, joka valaisee 10–80 kilometrin läpimittaisen alueen maanpinnalla. Valaistus olisi kirkkaudeltaan kahdeksankertainen kuutamoon verrattuna.