Mitähän andromedalaisille kuuluu?

Profiilikuva
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.
Andromedan galaksi näkyy paljain silmin öisellä taivaalla. Kuva: Markus Hotakainen

Avaruuden älyä on etsitty aktiivisesti vuodesta 1960 lähtien, joskin Nikola Tesla väitti jo vuonna 1899 vastaanottaneensa signaaleja Marsista.

Radioteleskoopit ovat ”kuunnelleet” kosmoksen kuisketta ahkerasti, mutta maailmankaikkeus on kovin hiljainen. Tottahan erilaiset taivaankappaleet lähettävät radiosäteilyä, mutta viestejä muilta olennoilta ei ole tullut.

Ehkä olemme kuunnelleet koko ajan väärällä tavalla: teleskoopit on viritetty väärälle kanavalle.

Kenties alienit viestivätkin valolla. Kuulostaa kaukaa haetulta, kun ottaa huomioon tähtienvälisen aineen vaikutuksen näkyvän valon aallonpituuksiin. Emme esimerkiksi näe Linnunradan keskusalueita ollenkaan, koska siinä suunnassa on tiheitä kaasu- ja pölypilviä.