Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

”Otsikkokuva ei liity juttuun” – osa II

Blogit Taivaan tähden 11.9.2018 10:42
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Gale-kraatterissa on lainehtinut järvi – miljardeja vuosia sitten. Kuva: Kevin M. Gill

Hädin tuskin on selvitty Saturnuksen revontulikuvien aiheuttamasta tyrmäyksestä, kun www.sci-techuniverse.com-sivustolla kerrotaan, että ”NASA on vastikään julkaissut 2 540 uutta, tyrmäävää kuvaa Marsista”.

Jos taas unohdetaan sellainen pikkuseikka, että ”vastikään” julkaistut kuvat on julkaistu viime vuonna – kuten jutussakin todetaan – ja tunnustetaan otosten tyrmäävyys, voi ihmetellä, eikö sivustolla edelleenkään luoteta kuvien vaikuttavuuteen? Edes nyt, kun ”tyrmääviä” kuvia on tarjolla yli 2 500?