”Otsikkokuva ei liity juttuun” – osa II

Profiilikuva
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.
Gale-kraatterissa on lainehtinut järvi – miljardeja vuosia sitten. Kuva: Kevin M. Gill

Hädin tuskin on selvitty Saturnuksen revontulikuvien aiheuttamasta tyrmäyksestä, kun www.sci-techuniverse.com-sivustolla kerrotaan, että ”NASA on vastikään julkaissut 2 540 uutta, tyrmäävää kuvaa Marsista”.

Jos taas unohdetaan sellainen pikkuseikka, että ”vastikään” julkaistut kuvat on julkaistu viime vuonna – kuten jutussakin todetaan – ja tunnustetaan otosten tyrmäävyys, voi ihmetellä, eikö sivustolla edelleenkään luoteta kuvien vaikuttavuuteen? Edes nyt, kun ”tyrmääviä” kuvia on tarjolla yli 2 500?

Mars Reconnaissance Orbiter -luotain on ottanut HiRISE-kamerallaan (High Resolution Imaging Science Experiment) kuvia punaisesta planeetasta vuodesta 2006, jolloin se asettui Marsia kiertävälle radalle.

Kuin toisesta maailmasta – kuten tietysti ovatkin.