Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Vettä, vettä, vettä… Entä elämää?

Blogit Taivaan tähden 18.5.2018 15:09
Markus Hotakainen
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

[caption id="attachment_1611" align="aligncenter" width="1019"] Saturnuksen Enceladus-kuun jäisen pinnan alla on nestemäistä vettä, jota suihkuaa avaruuteen. Kuva: NASA/JPL/Space Science Institute[/caption]

Tutkijat – ja lööppiotsikoiden laatijat – ovat erityisen innoissaan eksoplaneetoista, jotka kiertävät muita tähtiä elinkelpoisella vyöhykkeellä, toisin sanoen etäisyydellä, jolla planeetan olosuhteet ovat sopivat nestemäisen veden esiintymiselle.

Ovatko tutkijat – ja lööppiotsikoiden laatijat – ihan hakoteillä?

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu