Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Vautsi! Kolme planeettaa kerralla

Blogit Taivaan tähden 20.3.2018 12:37
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Löydätkö kuvasta kolmannen planeetan? En minäkään. Kuva: Markus Hotakainen

Joissakin alan aviiseissa ja nettisivustoilla on hehkutettu, kuinka juuri nyt on "ainutlaatuinen mahdollisuus kokea harvinainen ilmiö": iltataivaalla on näkyvissä yhtä aikaa peräti kolme Aurinkokunnan planeettaa.

Ajankohtakin on ollut tiedossa, upea näky oli tarjolla maanantaina 19.3. Eli se meni jo.

Huoh… Totta, maanantaina oli auringonlaskun jälkeen mahdollisuus nähdä Merkuriuksen ja Venuksen ohella myös Uranus. Tosin niin oli sunnuntaina ja vielä tiistainakin, ja muutamana muunakin päivänä sekä ennen sunnuntaita että tiistain jälkeen. Jos vain sää oli tai on suosiollinen.