Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Kvanttivakuumin polarisaatio mahdollistaa ultratiheät tähdet. Siis mitä?

Blogit Taivaan tähden 10.3.2018 16:16
Markus Hotakainen
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

[caption id="attachment_1531" align="aligncenter" width="1024"] Ultratähtien törmäyksissä arvellaan syntyvän samanlaisia gravitaatioaaltoja kuin neutronitähtien kolareissa. Kuva: Dana Berry, SkyWorks Digital, Inc./Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics[/caption]

Jos sivuutetaan toistaiseksi tyystin teoreettiset kvarkkitähdet, tiheimpiä taivaankappaleita ovat neutronitähdet. Ne koostuvat nimensä mukaisesti pelkistä neutroneista, sillä protonit ja elektronit ovat puristuneet yhteen varauksettomiksi alkeishiukkasiksi.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu