Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Mikäli meteli häiritsee, ajattele äänekkäästi

Blogit Taivaan tähden 25.2.2018 12:39
Markus Hotakainen
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Korva kerää äänet, mutta vasta aivot kuulevat ne. Kuva: Markus Hotakainen

Jos kuulet päässäsi ääniä, ne ovat omia ajatuksiasi – joko tietoisia tai tiedostamattomia, alitajunnasta kumpuavia aatoksia. Sisäiset äänet voivat kuitenkin vaikuttaa myös ulkoiseen maailmaan tai ainakin sieltä kantautuvaan meluun.

Useimmiten tilanne on päinvastainen. Ympäristön häly haittaa keskittymistä eikä ainakaan syvällisemmästä ajattelusta tule mitään. Jälleen kerran jumittavaa metroa odotellessasi alat lukea kirjaa, mutta päädyt tuijottamaan samaa sivua minuuttitolkulla, kun kärsimättömät kanssamatkustajat motkottavat korvan juuressa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu