Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

”Jos haluat korkeat poskipäät, paina kaksi.”

Blogit Taivaan tähden 20.2.2018 13:02
Markus Hotakainen
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Nenägeenejä löytyi kerralla seitsemän. Kuva: MIT

 

Perimä määrää, millaisia olemme. Vuosien mittaan opimme uutta, harjoitamme taitojamme ja teemme erilaisia asioita, joiden avulla saamme ”hankittuja ominaisuuksia”. Ne eivät periydy, mutta peruskuosimme määrittyy vanhemmilta saatujen geenien perusteella. Jos vähän oiotaan mutkia.

Kansainvälinen tutkijaryhmä on nyt perehtynyt siihen, miten kasvonpiirteemme riippuvat geeneistä. Samaa asiaa on tutkittu aiemminkin ja joitakin ulkonäön kannalta keskeisiä geenejä on onnistuttu tunnistamaan.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu