Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Jes, kohta saa oikean valomiekan!

Blogit Taivaan tähden 16.2.2018 10:55
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Vaihtuuko tehostemiekka joskus aitoon? Kuva: Markus Hotakainen

1970-luvun lopulta lähtien jokaisen Tähtien sota -fanaatikon hartaana toiveena on ollut, että jediritarien valomiekka olisi todellisuutta. Saagan uusissa elokuvissakin joudutaan kuitenkin tyytymään tehosteisiin ja faneille on tarjolla vain "halpoja kopioita", joissa ledit loistavat muoviputkessa.

Ongelmana on fotonien vastentahtoisuus olla tekemisissä toistensa kanssa. Jos vaikkapa kaksi taskulampun kiilaa suuntaa ristikkäin, valohiukkaset kulkevat kummassakin kiilassa kuin risteävää hiukkasliikennettä ei olisikaan.