Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Avaruuden diskopallo, maailmanlopun edistäjä

Blogit Taivaan tähden 29.1.2018 15:44
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Humanity Star eli avaruuden diskopallo ei ole kaikkien mieleen. Kuva: Rocket Lab

Reilu viikko sitten avaruuteen laukaistiin metrinen pallo, joka kiertää Maan kertaalleen 90 minuutissa. Humanity Star -nimisen satelliitin pintaa peittävät valoa heijastavat paneelit saavat pyörivän pallon vilkkumaan kivasti öisellä taivaalla.

Vai onko se sittenkään niin kiva asia?

Satelliitin ja sen Electron-kantoraketin rakentaneen Rocket Lab -yhtiön mukaan hankkeen tavoitteena on saada ihmiset luomaan katseensa myös taivaalle ja maailmankaikkeuteen, ja oivaltamaan elämän haurauden.