Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Miltä avaruus tuoksuu? Makealta mantelilta

Blogit Taivaan tähden 13.1.2018 11:14
Markus Hotakainen
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

[caption id="attachment_1453" align="aligncenter" width="768"] Bentsonitriiliä löydettiin Green Bankin radioteleskoopilla Härän tähdistön suunnassa sijaitsevasta molekyylipilvestä TMC-1 (Taurus Molecular Cloud 1). Kuva: B. McGuire, B. Saxton (NRAO/AUI/NSF)[/caption]

 

Kyse ei ole Annals of Improbable Research -lehden jakaman parodisen Ig Nobel -palkinnon ansaitsevasta tutkimuksesta vaikka tulos voi siltä kuulostaakin. Tutkijat ovat löytäneet tähtienvälisestä avaruudesta bentsonitriiliä, joka väritöntä nestettä. Ja se todellakin tuoksuu makealta mantelilta.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu