Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Vuosi vaihtuu väärään aikaan

Blogit Taivaan tähden 31.12.2017 10:01
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Vuoden 2017 viimeinen aamunsarastus. Kuva: Markus Hotakainen

 

2017, 2018… Vuoden vaihtuminen on taas käsillä. Maapallo ohittaa Aurinkoa kiertävällä vuotuisella radallaan pisteen – joka ei ole millään lailla merkittävä tai muista Maan kiertoradan kohdista poikkeava. On vain päätetty, että 31. joulukuuta on vielä tämä vuosi, 1. tammikuuta uusi vuosi.

Traditio on vanha, sillä se periytyy jo muinaisilta roomalaisilta yli kahden vuosituhannen takaa. Välimeren rantamilla juhlittiin tammikuun alussa kaksikasvoista Janusta, joka oli alkujen, loppujen ja siirtymien jumala. Muiden muassa.