Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Tappaja-asteroidi tuli taas

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 26.12.2017 12:22
Tutkahavaintojen perusteella Phaethon on pyöreähkö kappale, jonka pinnalla on ainakin yksi iso kraatteri. Kuva: Arecibo/NASA/NSF ”Phaethon uhkaa Maata!” Aika ajoin media repii apokalyptisia otsikoita tästä ”potentiaalisesti vaarallisesti” asteroidista. Vuonna 1983 löytyneellä Phaethonilla on läpimit...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Jos Phaethonin läpimitta on 40-50% dinosaurusasteroidista, massaa on vain 1/8 – 1/15 tuohon verrattuna. Ja se kai on tuhovoiman relevantti tekijä. Iso paukku varmasti, mutta jotenkin puhe puolta pienemmästä antaa väärän kuvan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *