Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Humpuukivaroitus: Laava pelastaa tappavalta EMF-säteilyltä

Blogit Taivaan tähden 11.11.2017 12:14
Markus Hotakainen
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Aurinko, haitallisen EMF-säteilyn lähde. Kuva: Markus Hotakainen

Tiesitkö kylpeväsi kaiken aikaa terveydelle äärimmäisen haitallisessa, pitkällä aikavälillä mahdollisesti jopa tappavassa EMF-säteilyssä? 

Kyllä, sitä on kaikkialla. Teknistyneessä yhteiskunnassamme on valtaisa määrä laitteita, jotka kylvävät ympäristöön jatkuvalla syötöllä näkymätöntä ja tuhoisaa EMF-säteilyä.

Ei huolta, sillä tähänkin hätään on apu lähellä. 

Japanista peräisin olevasta vulkaanisesta laavasta valmistettu lituskainen riipus estää tehokkaasti EMF-säteilyn haittavaikutukset. Eikä tässä vielä kaikki (arvasitte oikein, kyse on nettibisneksestä): vaatimattoman näköisellä riipuksella on lukemattomia muitakin vaikutuksia, jotka edistävät uhattuna olevaa terveyttämme.

Mitä sitten on tämä mystinen EMF-säteily, joka on ”tunnetusti karsinogeeninen” ja vaikuttaa ”kielteisesti ajatuksiimme, muistiimme, keskittymiskykyymme ja ruumiintoimintoihimme”? 

EMF on lyhenne sanoista electromagnetic field, sähkömagneettinen kenttä. Ja aivan totta, kylvemme kaiken aikaa sähkömagneettisen kentän kuljettamassa säteilyssä. Sitä on niin valo, lämpö, ruskettava ultraviolettisäteily kuin terveydenhuollossa käytettävä röntgensäteilykin.

On myös totta, että sähkömagneettinen säteily voi olla vaarallista. Kirkas valo vahingoittaa silmiä. Liiallinen oleskelu auringossa saattaa aiheuttaa ihosyöpää. Voimakas röntgensäteily on kudoksille haitallista ja juuri sen vuoksi röntgenkuvia ei oteta turhan päiten. 

Periaatteessa mainoksen väitteet ovat siis totta, mutta vain periaatteessa ja ainoastaan siinä määrin, että yritystä ei suoralta kädeltä voi saattaa edesvastuuseen ”EMF-säteilyä” koskevista perättömistä lausumista. 

Sen sijaan väitteet laavasta tehdyn ”skalaarienergiariipuksen” hyödyistä ovat totaalista humpuukia. Kaulassa roikkuva koru ei mitenkään voi vaikuttaa eri suunnista tulevan säteilyn voimakkuuteen. Paitsi tietysti lujan uskon avulla.

Riipuksessa olevat ”kymmenet mineraalit” eivät paranna verenkiertoa tai hapenottokykyä. Ne eivät myöskään terästä havaintokykyä, lievitä kipua tai vahvista vastustuskykyä. Vaikka riipuksen kuinka väitetään perustuvan nanoteknologiaan.

Tyhmähän ei ole se, joka jotain kaupittelee, vaan se, joka uskoo mihin tahansa ja ostaa mitä sattuu. 

Kuten Isaac Asimovin tunnetulle tieteisromaanille Itse jumalat nimen antanut lainaus Friedrich Schillerin näytelmästä Orleansin neitsyt toteaa: ”Tyhmyyttä vastaan itse jumalatkin taistelevat turhaan.”

Tiedon avulla kannattaa taistelua kuitenkin jatkaa, jotta hyväuskoiset ja toivorikkaat ihmiset eivät lankeaisi ansoihin, jotka on naamioitu tieteelliseltä kuulostavilla mainoslauseilla ja vakuuttavilla käsitteillä kuten ”nanoteknologia”, ”EMF-säteily” tai ”karsinogeeni”.