Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Titan on skottien unelma

Blogit Taivaan tähden 13.10.2017 08:13
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Titanin pinnalla on jokia, jotka laskevat järviin ja meriin. Kuva: NASA

Skottikoomikko Billy Connollyn mukaan skotlantilaiset ovat irlantilaisten pöljiä serkkuja. Miksi? Ylämaat kuulemma asutettiin, kun kyseisen sukuhaaran klaanipäällikkö totesi, että ”nyt mentiin, tiedän vielä sateisemman paikan”.

Suomessa tai ainakin täällä etelärannikolla on satanut viime päivinä lähes tauotta. Purot ja joet täyttyvät, tiet tulvivat ja ennätykset ovat rikkoutumassa. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan lokakuun aikana maan etelä- ja keskiosissa tulee taivaalta vettä keskimäärin 55–60 millimetriä.