Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Mitä yhteistä on länsimetrolla ja avaruuslennoilla?

Blogit Taivaan tähden 5.10.2017 11:07
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Avaruussukkulan seuraaja on Orion, joka lentää ennen pitkää. Kuva: NASA

Pääkaupunkiseudun murheenkryyni liikennöi – tai sitten ei – ”jo” tässä kuussa. Hankkeeseen on uponnut reilusti yli tuplaten se mitä alun perin arvioitiin, mikä on tyypillistä myös avaruushankkeille. Silti välillä tuntuu, että mikään ei toimi. 

Helsingin puolella metro on kulkenut jo vuodesta 1982, mutta siitä eteenpäin ei tule valmista. Tai ainakaan toimivaa. 

4. lokakuuta tuli kuluneeksi 60 vuotta ensimmäisen satelliitin laukaisusta. Neuvostoliiton Sputnik 1 nousi piipittämään Maata kiertävälle radalle ja järkytti koko maailman. Ja siirsi samalla ihmiskunnan avaruusaikaan.