Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Meksikonlahdella totuus seurasi säätaruja 

Blogit Taivaan tähden 13.9.2017 07:30
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Koko maapallo ei ainakaan vielä ole supermyrskyjen kourissa. Kuva: 20th Century Fox/NASA/NOAA/Leo Hirsbrunner

Leo Hirsbrunner, roanokelaisen WDBJ7-kanavan aamutelevision meteorologi, julkaisi viime viikon lopulla twitterissä vähemmän hauskan kuvaparin. Yläkuvassa on näkymä 13 vuoden takaisen The Day After Tomorrow -elokuvan supermyrskyihin, alakuvassa kolme Meksikonlahdella riehunutta hurrikaania Katia, Irma ja Jose.

Jäljitteleekö fakta fiktiota vai päinvastoin? Onneksi fiktio on toistaiseksi faktaa hurjempaa. Elokuvan myrskyt ovat mantereen laajuisia, sillä yksi niistä peittää Pohjois-Amerikan, toinen Euroopan ja kolmas puolet Aasiasta.