Apua, alienit ovat tulossa! Taas

Höpö höpö!

Profiilikuva
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.
Voyager-luotainten mukana kulkee tieto Aurinkokunnan sijainnista. Kannattiko kertoa? Kuva: NASA/JPL

Siihen nähden, että muualta maailmankaikkeudesta ei ole löydetty minkäänlaista elämää – ja Maan elämän älyllisyydenkin kanssa on niin ja näin – monet ovat kovasti huolissaan siitä, että avaruuden muukalaiset saattavat tulla tänne tuhoisin aikein.

Vastikäinen huolenaihe on uutisena vanhahko: 40 vuotta sitten lähetetty Voyager-luotain voi kieliä universumin vihulaisille tarkan sijaintimme. Ja sen jälkeen ei ole kuin ajan kysymys, että alien on oven takana.

Höpö höpö!

Myönnettäköön, että Voyager-luotaimen – itse asiassa kahden identtisen luotaimen – mukana on kullalla päällystetty äänilevy, jonka kotelon kannessa on kerrottu Aurinkokunnan sijainti 14 pulsarin eli vinhasti pyörivän neutronitähden suhteen.