Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Apua, alienit ovat tulossa! Taas

Blogit Taivaan tähden 22.8.2017 10:00
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Voyager-luotainten mukana kulkee tieto Aurinkokunnan sijainnista. Kannattiko kertoa? Kuva: NASA/JPL

Siihen nähden, että muualta maailmankaikkeudesta ei ole löydetty minkäänlaista elämää – ja Maan elämän älyllisyydenkin kanssa on niin ja näin – monet ovat kovasti huolissaan siitä, että avaruuden muukalaiset saattavat tulla tänne tuhoisin aikein.

Vastikäinen huolenaihe on uutisena vanhahko: 40 vuotta sitten lähetetty Voyager-luotain voi kieliä universumin vihulaisille tarkan sijaintimme. Ja sen jälkeen ei ole kuin ajan kysymys, että alien on oven takana.