Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Suolaa vai suklaata – mikä maistuu missäkin?

Blogit Taivaan tähden 30.7.2017 11:14
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Miltä maistuisi avaruusburgeri? Kuva: NASA

Kaksi viikkoa Välimeren rantamilla paljasti huolestuttavan asian: 30 asteen helteessä suklaa ei maistu. 

Seisoskelu paikallisen supermercaton makeishyllyn edessä oli turhaa ja turhauttavaa, sillä yksikään tuote ei herättänyt kiinnostusta. Suomen säässä moinen ei olisi mahdollista. Makea maistuu täällä kesät talvet.

Sen sijaan suola, jota omissa kokkailuissani käytän hyvin säästeliäästi, oli sitäkin makoisampaa. Kylän pikkukaupassa oli tarjolla uunituoretta focacciaa, jota tehdessä ei ollut säästelty sen enempää oliiviöljyä kuin suolaakaan. Vuoristoon tehtyjen varhaisten kuvausretkien jälkeen aamiaiseksi ei muuta purtavaa edes kaivannut.