Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Taas menee tunti ihan hukkaan

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 25.3.2017 12:32
Aika kesäiseltä näin kesäajan kynnyksellä ulkona näyttääkin. Kuva: Markus Hotakainen Jälleen on se aika vuodesta, kun media muistuttelee isoin otsikoin siirtymisestä kesäaikaan. ”Keväällä kellon viisareita käännetään kohti kesää.” Hah! Kun ikkunasta katsoo ulos, pihamaa on vielä lumen peitossa, hetk...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Kyllä arvon professori taitaa olla hakoteillä. Jos kerran tunnin aikaero olisi terveydelle vaarallista, silloinhan sadat tuhannet suomalaiset, jotka vuosittain matkustavat Aasiaan ja Yhdysvaltoihin lomalle tai työmatkalle, ovat suorastaan hengenvaarassa. Ja 5-10 tunnin aikaeron lisäksi vielä 10 tunnin lento päälle.

Kesäajan ongelmat taitavat olla lehdistön jokavuotinen ”valeuutinen”

Vähän eri mieltä. Jokaiselle ulkona harrastavalle ja päivätöissä käyvälle tunti valoisaa aikaa lisää illansuussa on erittäin tervetullut. Suomen pitäisi pysyä kesäajassa ympäri vuoden.

Noi ton yhden unitutkijan jutut on ihan huuhaata. Olen samaa mieltä PiiJein kanssa. Syksyllä esim. talviaikaan siirtyminen tuntuu todella tyhmältä kun jo valmiiksi pimeänä aikana valoisaa aikaa pimennetään tunnilla entsisestään. Masennus ja mieliala ongelmat vaan lisääntyvät. Kesä-aika on erittäin tervetullut myös keväisin kun ulkona pystyy puuhastelemaan tunnin pidempään. Ympärivuotisen kesä-ajan kannalla ehdottomasti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *