Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Avaruusjunalla Marsiin parissa päivässä – joopa joo…

Blogit Taivaan tähden 8.2.2017 15:02
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Avaruusjunan lastaamisen hoitaisivat "automaattiastronautit". Kuva: imaginactive.org

Kanadalainen Charles Bombardier on varsinainen Pelle Peloton. Pohdittuaan aiemmin esimerkiksi yliäänilentoja, joilla pääsisi mantereelta toiselle varttitunnissa, hän on nyt miettinyt, miten avaruuslennot saataisiin huomattavasti nykyistä haipakammiksi.

Hänen hahmottelemansa Solar Express olisi nonstop-avaruusjuna, kuin kosminen hiihtohissi, joka on jatkuvassa liikkeessä. Varsinaiset alukset telakoituisivat siihen – tai pikemminkin niihin – sen mukaan, kuinka kauas ovat matkalla.