Avaruusjunalla Marsiin parissa päivässä – joopa joo...

Kanadalainen Charles Bombardier on varsinainen Pelle Peloton.

Profiilikuva
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.
Avaruusjunan lastaamisen hoitaisivat ”automaattiastronautit”. Kuva: imaginactive.org

Kanadalainen Charles Bombardier on varsinainen Pelle Peloton. Pohdittuaan aiemmin esimerkiksi yliäänilentoja, joilla pääsisi mantereelta toiselle varttitunnissa, hän on nyt miettinyt, miten avaruuslennot saataisiin huomattavasti nykyistä haipakammiksi.

Hänen hahmottelemansa Solar Express olisi nonstop-avaruusjuna, kuin kosminen hiihtohissi, joka on jatkuvassa liikkeessä. Varsinaiset alukset telakoituisivat siihen – tai pikemminkin niihin – sen mukaan, kuinka kauas ovat matkalla.

Junan ”vaunut” olisivat 50 metriä pitkiä sylinterimäisiä moduuleita. Koko komeus pyörisi pituusakselinsa ympäri, jolloin matkustajat voisivat nauttia keinotekoisesta painovoimasta. Toki kyydissä olisi myös rahtia kaukaisille avaruusasemille.

Jatkuvan liikkeen ideana on, että suurin osa avaruuslennoilla tarvittavasta energiasta kuluu vauhdin kiihdyttämiseen ja hidastamiseen.