Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Vaihtoehtoisia faktoja elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta muusta sellaisesta

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 26.1.2017 08:19
Mikä on (vaihtoehtoinen) totuus kuulennoista? Kuva: NASA Ilmastonmuutos on harhaa, Kuussa ei ole käyty, ufot ovat todellisia ja evoluutio on pelkkä mielipide. Viime aikoina on puhuttu paljon totuuden jälkeisestä ajasta ja ihan viime päivinä vaihtoehtoisista faktoista. Eihän siinä ole mitään uutta. O...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Jos ilmastonmuutos tuntuu kaukaiselta, niin energian käytön kasvusta kannattaisi ehkä olla huolissaan.

U.S. Energy Information Administration (eia) on julkaissut ennusteita energian käytöstä maailmassa vuoteen 2040 asti. Raportissa ei ole moraalisia kannanottoja, vaan pelkästään arvioita tulevasta kehityksestä.

Mahdolliset Yhdysvalloissa ilmaston suojelemiseksi tehtävät toimenpiteet (Clean Power Plan) eivät ilmeisesti paljon vaikuttaisi vielä tällä aikavälillä. Öljyn, maakaasun, uusiutuvan energian ja ydinvoiman määrä käyttö kasvaa merkittävästi (kaksinkertaistuu). Kivihiilen käyttö jatkaa korkealla tasolla, vaikka kasvu taittuu.

Mikäli joku kiinnostuu asiasta, niin faktoja löytyy oheisesta linkistä:
http://www.eia.gov/outlooks/ieo/pdf/0484(2016).pdf

Maailman väestö kasvaa ja sen seurauksena energian käyttö kasvaa. Tämä liittyy yleiseen elintason nousuun. Kun lentoliikenteenkin polttoaineenkulutus näyttää lähes kaksinkertaistuvan, niin voinee päätellä, etteivät myöskään ns. hyvin toimeentulevat ole valmiita tinkimään kulutustottumuksistaan. Pitää olla optimisti, mikäli uskoo kaiken tämän kasvun sujuvan ilman vakavia kriisejä.

Tieteeseen luottavatkin tyytyvät mielellään pinnalliseen informaatioon. Asiat ovat yleensä monimutkaisia ja vaikutusten ymmärtämiseksi pitää nähdä vaivaa. Lisäksi perehtymisen lopputulos on usein ikävä.

Jos ilmastonmuutos tuntuu kaukaiselta, niin energian käytön kasvusta kannattaisi ehkä olla huolissaan. U.S. Energy. Information Administration (eia) on julkaissut ennusteita energian käytöstä maailmassa vuoteen 2040 asti. Raportissa ei ole moraalisia kannanottoja, vaan pelkästään arvioita tulevasta kehityksestä.

Mahdolliset Yhdysvalloissa ilmaston suojelemiseksi tehtävät toimenpiteet (Clean Power Plan) eivät ilmeisesti paljon vaikuttaisi vielä tällä aikavälillä. Öljyn, maakaasun, uusiutuvan energian ja ydinvoiman määrä käyttö kasvaa merkittävästi (kaksinkertaistuu). Kivihiilen käyttö jatkaa korkealla tasolla, vaikka kasvu taittuu.

Mikäli joku kiinnostuu asiasta, niin faktoja löytyy oheisesta linkistä:
http://www.eia.gov/outlooks/ieo/pdf/0484(2016).pdf

Maailman väestö kasvaa ja sen seurauksena energian käyttö kasvaa. Tämä liittyy yleiseen elintason nousuun. Kun lentoliikenteenkin polttoaineenkulutus näyttää lähes kaksinkertaistuvan, niin voinee päätellä, etteivät myöskään ns. hyvin toimeentulevat ole valmiita tinkimään kulutustottumuksistaan. Pitää olla optimisti, mikäli uskoo kaiken tämän kasvun sujuvan ilman vakavia kriisejä.

Nyt taitaa olla USAssa sellainen johto että ilmastonmuutos ottaa aimo harppauksen eteenpäin. EPA suljetaan ainakin osittain ja biopolttoaineet menettänevät tukensa ja velvoittavuutensa, öljyputkea rakennetaan ja kaikki vaikuttaa siltä että nyt otetaan oikein kunnon hiilariloikka. Toisaalta pahimmat ilmastonmuutoksen vaikutukset iskevät juuri USAhan joten sikäli oikeaan osoitteeseen menee.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *