Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Kuuselfie, jota ei koskaan otettu

Blogit Taivaan tähden 8.1.2017 10:26
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Epäonninen Apollo 12 -astronautti Alan Bean. Kuva: Nasa / Charles Conrad

Ammoisilta Apollo-lennoilta on läjäpäin kuvia, joissa avaruuspukuinen astronautti touhuaa Kuun pölyisellä pinnalla. Osa näistä otoksista on saanut ikonisen maineen, tunnetuimpana varmaankin potretti Buzz Aldrinista, jonka kypärän visiiristä heijastuu Neil Armstrong ja hämähäkkimäinen kuumoduuli.

Seuraavalla eli Apollo 12 -lennolla Kuun pinnalle laskeutuneet Charles Conrad ja Alan Bean aikoivat säikäyttää tai ainakin hämmentää insinöörit ja tutkijat ujuttamalla lukemattomien filimiruutujen joukkoon muutaman kuvan, joissa poseeraa kumpikin astronautti.