Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Esa menee Marsiin yksin

Blogit Taivaan tähden 17.10.2016 06:45
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

esa-exomars-schiaparelli-at-mars 19. lokakuuta Mars saa jälleen uuden vieraan. Kuva: ESA/ATG medialab

Turha innostua. Suomalaista astronauttia ei ole kaikessa hiljaisuudessa koulutettu punaiselle planeetalle suuntautuvaa lentoa varten. Esa tai mielekkäämmin kirjoitettuna ESA eli Euroopan avaruusjärjestö lähetti viime maaliskuussa matkaan ExoMars-luotaimen.

Taivallettuaan seitsemässä kuukaudessa noin 500 miljoonan kilometrin matkan luotaimen kiertolaisalus TGO eli Trace Gas Orbiter asettuu parin päivän päästä Marsia kiertävälle radalle ja Schiaparelli-laskeutuja suuntaa planeetan pinnalle.