Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Kosmos on ja pysyy – jääräpäisesti

Blogit Taivaan tähden 12.10.2016 12:01
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

nasa-hs201427a-hubbleultradeepfield2014-20140603 Maailmankaikkeus lähti laajenemaan 13,8 miljardia vuotta sitten - tai ehkei sittenkään. Kuva: NASA/ESA/H. Teplitz, M. Rafelski, A. Koekemoer, R. Windhorst, Z. Levay

Ei, kyse ei ole kuulusta kulttuuriravintolasta, vaikka varmasti sekin on ja pysyy. Tarkoitan koko maailmankaikkeutta.

Vastikään yhdellä tiedesivustolla otsikoitiin, että ”uuden kvanttiyhtälön mukaan alkuräjähdystä ei tapahtunut eikä maailmankaikkeudella ole alkua”. Paljon mahdollista, vaikka uusi yhtälö ja sen tulkinta on vähintäänkin kiistanalainen.