Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Älä syö ja kuole!

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 4.9.2016 16:44
Avaruudessa kaikki ruoka on kevyttä. Kuva: NASA ”Tiede ei tue väitteitä aamiaisen hyödyistä tai sen laiminlyönnin haitoista.” Näin totesi Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm muutama päivä sitten Hesarin jutussa, jonka otsikkona oli ”Aamupalan voi jättää syömättä”. Pika...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Tuon tutkimuksen pointti oli kai siinä, että aamupalan syömisellä ei sinänsä ole vaikutusta hyvinvointiin, vaan että aamupalaa syövät elävät muutoinkin terveellisemmin, ja sen perusteella kyseenalaistettiin aamupalan merkitys. Ei kai tuo sinänsä kumonnut mitään muuta kuin sellaisia uskomuksia että aamupalalla olisi laskeva merkitys päivän aikana saatuun energiamäärään yms.

Aika yksilöllisiä nämä asiat muutenkin ovat. Toiselle sopii yksi ja toiselle toinen. Jos joku on keskimäärin jotakin niin.ei se tarkoita että sama sopisi kaikille. Minulle esim sopii paljon premmin iltaan painottuva syöminen, ja päivät menee salaattilinjalla. Jos syö päivällä raskaan lounaan niin koko päivä menee pilalle. Enkä kaipaa raskasta aamupalaakaan, kunnollinen ilta-ateria riittää pitkälle päivään. Näin ei varmaan ole kaikilla, hormonitoiminta on eri ihmisillä erilaista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *