Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Eikö Sipilä tiedä, miten tiedettä tehdään

Blogit Taivaan tähden 25.8.2016 09:15
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

black-holes-orbiting Gravitaatioaallot ovat hyvä esimerkki siitä, miten tiedettä ei enää tehdä. Kuva: Swinburne Astronomy Productions

Kai muistatte presidentti Mauno Koiviston ajatelman, että tärkeintä ei ole päämäärä vaan liike? Alkujaan filosofia on peräisin Eduard Bernsteinilta, 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa vaikuttaneelta poliitikolta.

Lausahduksen alkuperällä ei ole varsinaisesti väliä, sillä aika pian tärkeimmäksi tuli liikkeen sijasta liikkeen vaikutelma. Asioiden tekeminen korvautui puuhastelulla, toteuttaminen muuttui sijaistoiminnoiksi.