Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Maailmankaikkeus – anna kaksi esimerkkiä

Blogit Taivaan tähden 19.7.2016 11:15
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

NASA-HS201427a-HubbleUltraDeepField2014-20140603 Millaisia ovat muut maailmankaikkeudet? Tai onko niitä? Kuva: NASA/ESA/STScI

Muinaisten opiskeluaikojen Galaksit ja kosmologia -kurssin kuvitteellinen tenttikysymys ei ole niin pöljä kuin äkkiseltään vaikuttaa. Maailmankaikkeuksia voi olla paljon enemmänkin kuin kaksi. Tosi paljon enemmän.

Oma universumimme syntyi noin 14 miljardia vuotta sitten alkuräjähdyksessä. Sitä seurannut pikainen inflaatio - huimalla vauhdilla tapahtunut laajeneminen - teki mahdolliseksi sen, että olemme täällä pohtimassa maailmankaikkeuden syntyä.