Entinen tuleva astronautti Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta ja sitä koskevia käsityksiä.

Uusin asein alieneiden metsästykseen – taas

Markus Hotakainen
Blogit Taivaan tähden 10.7.2016 11:39
Kuka siellä? Ei ehkä kukaan. Kuva: ESO/ Y. Beletsky Avaruuden muukalaisten etsintä aloitettiin vuonna 1960 kuulostelemalla heidän mahdollisia radioviestejään. Sittemmin hakua on laajennettu optiselle alueelle: voihan olla, että vieraat sivilisaatiot käyttävät viestintään tehokkaita lasereita. Maailm...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Markus Hotakainen

Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Keskustelu

Ihmiset eivät yleensä ymmärrä isoja lukuja. Jos joka miljoonannessa aurinkokunnassa olisi elämää niin niitä olisi vaikka kuinka paljon mutta silti melkoisen epätodennäköistä että just tässä ”naapurissa”.

Lähetystehotkin tapaavat pudota kun tekniikka kehittyy. Toistaiseksi on vielä suurteholähettimiä TV- ja radiopuolella mutta kaapeli ja pienitehoinen mobiiliverkko jyrää. Sadan vuoden päästä tuskin nykyisenkaltaisia joka suuntaan säteileviä kilowattien lähettimiä on juuri museoiden ulkopuolella.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *