Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Alienit tulee ja tappaa!

Blogit Taivaan tähden 10.5.2016 12:53
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Debris disks are shown here around two stars, one a small red dwarf, the other like our sun but much younger. Tähden HD 107146 ympärillä on pölyrengas, jollainen voi aiheuttaa myös Tabbyn tähden kirkkaudessa havaitut vaihtelut. Tai sitten ei… Kuva: NASA/ESA/J.E. Krist (STScI/JPL) & D.R. Ardila (JHU)

Jos tähteä on siunattu sellaisella nimellä kuin KIC 8462852, sen on pakko olla jotenkin erikoinen. Todellisuudessa outo nimi on pelkkä luettelotunnus, missä KIC tulee sanoista ”Kepler Input Catalog”. Tähdestä on tehty havaintoja Kepler-avaruusteleskoopilla, jolla etsitään muita tähtiä kiertäviä eksoplaneettoja.