Blogit

Tiedetoimittaja Markus Hotakainen hämmästelee maailmankaikkeutta.

Nixon oli roisto ja avaruussukkula torso

Blogit Taivaan tähden 25.4.2016 23:15
Markus Hotakainen
Markus Hotakainen - avatar
Kirjoittaja on tiedetoimittaja ja tietokirjailija.

Space_Shuttle_011 Avaruussukkula nousemassa avaruuteen - mutta ei kovin turvallisesti eikä edullisesti. Kuva: NASA

Ja mitenkäs nämä kaksi väitettä liittyvät toisiinsa? Ensin mainittu on fakta, sillä presidentti Richard ”Tricky Dick” Nixon joutui vuonna 1974 eroamaan virastaan Watergate-skandaalin jälkimainingeissa. Jälkimmäinen on pitkälti mielipide, mutta en ole mielipiteineni yksin.

Mielipide on myös se, että näillä kahdella asialla olisi toistensa kanssa jotain tekemistä, mutta sillekin on olemassa perusteita.

Tammikuussa 1969 virkaan astunut Nixon paistatteli mielellään myös avaruusjulkisuuden valokeilassa. Edesmenneen John F. Kennedyn aikoinaan masinoiman kuuohjelman huipentuman aikaan heinäkuussa 1969 tuore presidentti kilautti Kuuhun Neil Armstrongille ja Buzz Aldrinille.